BSO de Hitsert (Zuid-Beijerland)

Johan Berkstraat 31logo de hitstert
3284 XD Zuid-Beijerland
landelijke registratiecode 101251038

Op de begane grond van het schoolgebouw bevinden zich de BSO ruimten. Binnen BSO Zuid-Beijerland “de Hitsert” is er maximaal plaats voor 40 kinderen per dag, verdeelt in  4 groepen waarin een splitsing naar leeftijd worden toegepast (2 stamgroep van ieder 10 kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar en 2 stamgroep van ieder 10 kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar). Iedere groep beschikt over eigen beroepskracht(en).

Op dagen waarop de gezamenlijke bezetting van de groepen gering is, wordt er gewerkt met één samengestelde groep van 4 tot 12 jaar. Binnen de BSO is er sprake van diverse groeps en/of verblijfsruimten. In de ruimten is een verdeling gemaakt waarbij beide groepen hun eigen plaats hebben voor een groepsgebeuren. Voor het buiten gebeuren wordt o.a. gebruik gemaakt van het multifunctionele plein aan de achterzijde van het gebouw.

Het aanwezige speelgoed en de speelhoeken zijn ingesteld op het draaien van een BSO groep. Het speelgoed is geënt op verschillende leeftijdsfase verschillende motorische uitdagingen, voor zowel grove als fijne motoriek. Met regelmaat worden de pedagogische speelvlakken verwisseld, niet alleen qua materiaal maar ook qua plaats, zodat voor kinderen weer nieuwe uitdagingen ontstaan. Het knutselmateriaal zit opgeborgen in een afsluitbare knutselkast .

Vanuit de groepsruimte komen we op het grote afgesloten buitenspeelterrein, welke voorzien is van een eigen berging. In de directe omgeving van de locatie is voldoende parkeergelegenheid.

 

De Kookhoek

de hitsert kookhoekworkshop bak kook bsobso kook workshop

 

De Knutselhoek

 idembso kasteellamp makenbso kasteellamp vso

  bso maak jezelfbso maak jezelf 2

De Leeshoek

bso18

 

 

bso6

 

bso8

 

 De Bouwhoek

bso2

 

bso5

 

bso workshop robot maken

 

 

 

Workshops

bso minion maken

 

bso eigen knikkerbaan maken

 

bso hert gemaakt

 

bso16

 

IMG-20160503-WA0023

 

 

 Buiten Projecten/Uitstapjes

bso14

 

bso13

 

bso15

 

bso17

 

bso naar de paarden melkery

 

 

De Kerst-wensboom

rika van swietenkerstmarkt bso eendracht 2015de hitsert wensboom

Herkenbaarheid onderweg

bso jasje2 word gedragen door bso kids2

 

Nieuwsbrief

nieuwsbriefTTMEI19

Top