Gezond voedingsaanbod – Nieuwe schijf van 5.

Gezond voedingsaanbod – Nieuwe schijf van 5.

IMG-20160630-WA0010 Als kinderopvangorganisatie , willen we  een zo gezond  mogelijk  eet/drink patroon neer te zetten voor de kinderen. Dit (voedings)beleid is gebaseerd op de richtlijnen uit de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Wij vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding te bieden en zo positief bij te dragen aan hun ontwikkeling. Wij bieden daarom dus voornamelijk producten aan uit de Schijf van Vijf.

Recent is deze Schijf van Vijf aangepast, daarom hebben we ons voedingsbeleid weer eens goed onder de loep genomen en een enkele aanpassingen gemaakt.

De richtlijnen van de Schijf van Vijf zijn dus aangepast, wij hebben daardoor ook enkele  producten aangepast .

Verschillende  producten waren de afgelopen tijd al geleidelijk aangepast en zijn ook met succes geïmplementeerd.

Wat wordt herzien (aangepast)
Eten

Plakjes kaas, smeerkaas/smeerworst wordt aangeboden als uw kind  1 jaar is.

Dieetmargarine,  i.p.v. margarine, Halva. jam,  i.p.v. gewone jam

Volle yoghurt, Griekse yoghurt, Franse kwark,  i.p.v. yoghurt met vruchten,  verborgen suikers.

Drinken

Limonadesiroop of diksap wordt alleen aangeboden als  de ouders dit aangeven.

Thee koud of warm.

Wat is er al aangepast de afgelopen tijd:

Eten

Halvarine smeerboter

Beleg is aangepast , wij  bieden aan kip-vlees, kalkoenvlees,  cornedbeef, ham,gebraden kip-gehakt,  ei, een keer per week smeerworst /smeerkaas.

Zoetwaren die wij aanbieden zijn, vruchten hagelslag, stroop, halvarine jam,speculaas, honing en pindakaas deze laatste twee alleen na dat uw kind 2 jaar is.

De middag snack is een gezond snack geworden,
wij bieden o.a. snoeptomaatjes ,komkommer, wortel ,rozijnen ,crackers met o.a. sandwich spread  ,yoghurt ,kwark , paprika ,radijs aan,waterijsje.

Drinken

Wij bieden water aan of water met vers fruit er in. In de zomer periode staat er op alle locaties een water tank buiten waar de kinderen zelf mogen pakken . Naast melk en karnemelk bieden we op aanvraag sojamelk ,geitenmelk  ,amandelen of paardenmelk aan.

Uiteraard is er altijd de mogelijkheid de producten aan te passen die uw kind gebruikt, wij kunnen gezamenlijk in overleg met u een alternatief  product bieden.IMG-20160623-WA0007

Sjaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSBRIEF02-2024 NIEUWSBRIEF01-2024 WERKEN IN DE KINDEROPVANG? KIJK OP DE PAGNINA MET VACATURES EN WORDT LID VAN ONS FANTASTISCHE TEAM.
Top