Coronavirus (covid-19) – 13-03-2020

Het Coronavirus  (covid-19) roept begrijpelijk vragen op,  bij ouders, en organisaties zoals kinderdagverblijven of BSO’s.

 

Onze organisatie valt onder het werkgebied van de GGD Zuid-Holland Zuid. GGD Nederland werkt nauw samen met het RIVM en andere overheidsinstanties die over dit soort zaken gaan.

 

Zodra er maatregelen genomen moeten worden om verspreiding van het virus te voorkomen, zullen dit soort instanties ons hiervan op de hoogte brengen.

 

Op dit moment is het volgend deze instanties nog niet nodig om maatregelen te nemen. Er is volgens de overheid ook geen reden om kinderen niet naar de kinderopvang te laten gaan. Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden niet nodig als kinderen geen klachten hebben.

 

GGD-Nederland volgt de situatie rondom het coronavirus op de voet, samen met de andere organisatie zoals het RIVM en hulpverleners (zoals huisartsen) vanuit de regio’s.

 

Het is belangrijk als u in de afgelopen weken in een gebied geweest bent waar het virus verspreid is en u heeft de symptomen van deze ziekte ( koorts, luchtwegklachten, kortademigheid en hoest), dat u dan contact op  neemt met uw huisarts.

 

Van oudsher maken we al gebruik van papieren handdoekjes, tissue e.d. om verspreiding

virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken, zoveel mogelijk te beperken.

 

In deze tijd leggen we de nadruk op het regelmatig handen wassen met zeep en het hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog.

 

Meer informatie over het coronavirus, antwoorden op veel vragen, kunt u lezen op de website van het RIVM. Het landelijke nummer van het RIVM 0800 – 1351, bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur, als u specifieke vragen heeft.

 

Sjaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSBRIEF02-2024 NIEUWSBRIEF01-2024 WERKEN IN DE KINDEROPVANG? KIJK OP DE PAGNINA MET VACATURES EN WORDT LID VAN ONS FANTASTISCHE TEAM.
Top