Aardig- Netjes- Rustig.

Per 1-1-2017 zijn wij gestart om de begrippen AARDIG, NETJES, RUSTIG , (op een leeftijd adequate manier) vorm te geven op alle KDV en BSO locaties.

Hoe en waarom!

projectIn het kader van “It takes a whole village to raise a child”

Er is bij verschillende organisaties een bewustwording en besef dat de normen en waarden van ieder mens anders zijn, waardoor er maatschappelijk een tendens is dat deze belangrijke omgang waarde vervlakken.

OBS de Meerwaarde in Strijen heeft het initiatief  genomen om gezamenlijk met sportverenigingen, zorginstellingen, PSZ en Kinderopvang een  breed draagvlak  te vormen om de normen en waarden op een positieve manier uit te dragen.

Aangezien wij tot deze doelgroep behoren, sluiten wij als organisatie aan om deze begrippen vorm te geven in een doelbewuste werkbare vorm.

*Een positieve benadering, hoe je  gedraagt tegenover elkaar.

*leren hoe je op respectvolle manier met elkaar omgaat.

*en daarmee de omgang met elkaar thuis ook positief bevordert.

* niet nieuw voor ons wel vernieuwend.

Onze benadering is, het kind staat centraal, ieder kind wil lief gevonden worden.  Iedereen dus ook een kind wil waardering voelen van een ander.

Het is echter zo dat niet ieder kind hiervoor al over de juiste vaardigheden beschikt.

Het kind vraagt dan nadrukkelijk:  ”Leer mij deze vaardigheden”. Door straf weet ik wel wat ik niet moet doen. Maar niet wat ik wel moet doen om de situatie te veranderen.

Als ik deze vaardigheden niet allemaal kan leren, accepteer mij dan zoals ik ben.

In het kader van onze kinderparticipatie, zullen we in begin januari de kinderen van de BSO hier in betrekken en samen met hen ka20170103_161302ders neer zetten om deze drie begrippen te omarmen.

Sjaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSBRIEF02-2024 NIEUWSBRIEF01-2024 WERKEN IN DE KINDEROPVANG? KIJK OP DE PAGNINA MET VACATURES EN WORDT LID VAN ONS FANTASTISCHE TEAM.
Top